dimecres, 13 de febrer del 2013

Las Sesiones

Tenia pendent des de fa unes setmanes, donar-vos la meva opinió de la pel·lícula "Las Sesiones". 
Aquesta és una d'aquelles pel·lícules que no et deixa indiferent. Per començar, poques som les persones que concebem una normal sexualitat en persones amb diversitat funcional i la societat se segueix sorprenent encara que aquestes persones es puguin plantejar tenir relacions sexuals i que els preocupin les dificultats a què s'enfronten per tal de mantenir-ne. 
Doncs bé, a Las Sesiones, aquest fet és el fil conductor i protagonista de la història, abordat des de la total normalitat i amb certs tocs especials d'humor. 
Si vau veure Intocable, no us espereu res similar, personalment la considero molt superior en guió i interpretació i sobretot gaudeixes molt passant una estona divertida al cinema. Per altra banda, las Sesiones crec que aconsegueix fer empatitzar als espectadors. L'elevat grau de discapacitat del protagonista, i la tasca  professional de la terapeuta sexual, aconsegueixen fer reflexionar a la gent entorn aquest tema i que surtin del  cinema plantejant-se que "sí, evidentment a tothom li agrada el sexe i vol gaudir-ne".
Al film també s'hi mostra l'aspecte de la fe, ja que el protagonista és catòlic i conviu aquest proces de forma compartida amb el seu confessor. Crec que la pel·lícula tracta el tema de forma molt respectuosa tant pel que fa a la discapacitat, a la sexualitat com a la fe.