dimarts, 11 de juny del 2013

Sexe consentit?

El meu article d'aquest mes a l'Andorra Directe. 

Resulta que a l’estat espanyol l’edat mínima legal per poder tenir relacions sexuals consentides amb una persona adulta és als tretze anys. Sembla ser que la Ministra de Sanitat ha realitzat una proposta de canvi en la legislació pertinent per tal d’augmentar l’edat fins als setze i que totes les forces polítiques representades al Congreso de los Diputados hi estan d’acord. És de celebrar que un aspecte com aquest tingui la unanimitat de la representació electa de la ciutadania, no passa massa sovint. Em satisfà la modificació actual, però no puc evitar pensar en el moment en que es va establir per primera vegada aquest llindar. Tretze anys, mareta! Recordem que no estem parlant de descobrir la sexualitat entre adolescents, sinó del fet de que un adult pugui mantenir relacions sexuals amb un/a menor!
Jo, defensora a plenitud de les llibertat sexuals, del màxim gaudi de la sexualitat de les persones, i del sexe amb sexe (que deu ser aquell que no és amb amor, perquè sembla que el sexe ha d’anar sempre acompanyat d’un “amb”, amb homes, amb dones, amb desconeguts, amb un mateix/a...) no puc concebre que unes grans ments pensants i dirigents, decidissin marcar en aquesta edat el llindar legal. 
No vull saber quan va ser, ni qui, ni de quins colors eren, no vull saber-ne res perquè simplement em sembla una solemne agressió cap a la infància i d’una terrible indefensió l’abandonament i vulnerabilitat a la que els infants de les darreres generacions han i hem estat sotmesos per culpa d’aquesta llei. 
Per sort, sembla que això canviarà aviat.