dimecres, 21 de novembre del 2007

Drets dels Infants







Fa un mes i alguns dies que no actualitzo el bloc, disculpeu-me, però el dia a dia m'atrapa i quan arribo a casa a les nits en el que menys penso és en el bloc. Aquest darrer mes he estat força atabalada, entre altres coses pq m'he canviat de pis i això comporta un volum de feina, mal de caps, i enrabiades que en moments pensava que seria incapaç de superar. Però bé, me'n he sortit!
Crec que avui és un dia prou significatiu com per merèixer-se un post al bloc, bé en aquestes hores ja hem de parlar del dia d'ahir. Doncs sí, el 20 de Novembre és el dia internacional dels Drets dels Infants. Resulta que fa uns quants anys, exactament el 1959, uns quants senyors i senyores reunits a la seu de les Nacions Unides van decidir aprovar la Declaració Universal dels Drets dels Infants, un document molt bàsic amb tan sols 10 punts, un preàmbul. 30 anys més tard, el 1989, l' assemblea general de l'ONU adopta la Convenció sobre els Drets dels Infants, un text més ampli i treballat, (amb 30 anys ja en podien fer de feina el grup de treball...) Doncs bé, a poc a poc països es van anar incloent en la signatura del tractat, no obstant això el 1997 aquesta convenció havia estat ratificada per tots els països exceptuant Somàlia i Estats Units, i també hi ha alguns països els quals n'han formulat reserves en alguns articles concrets. Els governs dels països que han ratificat el tractat estan obligats a informar periòdicament al Comitè dels Drets dels Infants de les Nacions Unides i a comparèixer davant ell pel que fa a la posada en marxa de la Convenció i als avenços dels drets dels infants en el seu país.

Doncs bé, aquí us queda aquesta petita aportació a la diada d'avui. Us adjunto unes fotos d'infants de Nicaragua, entre ells els de casa meva la Paola i el Nelvin , des d'aquí una abraçada!!!