dimecres, 17 de juny del 2015

Carta Oberta a Ada Colau.

Jocs Olímpics d'Hivern, Vancouver 2010.

La Seu d'Urgell, 17 de juny de 2015

Senyora Colau,

Vostè és alcaldessa de Barcelona des del passat dissabte i per tant li correspon a vostè prendre les decisions que consideri més encertades per al seu municipi, això és així.

Crec però, que vostè no és prou conscient que a banda de l'àmbit municipal, és vostè l'alcaldessa de la capital del país i per tant, les seves decisions poden tenir greus o flamants repercussions arreu del territori català. Això, també és així.

La decisió d'abandonar la candidatura olímpica pels jocs d'hivern del 2026 és respectable i està dins de les seves responsabilitats, però les formes en què ho ha fet deixen de manifest quin és el seu tarannà. 

La candidatura olímpica, ha estat un tema que ha portat gran diversitat d'opinions arreu del territori. Discrepàncies per uns, il·lusions per altres, i desconeixement per altres... Segurament propiciat per una candidatura que va començar improvisada i sense suficient informació, consulta i participació del territori, greu error! És cert doncs, que la candidatura no comptava amb suficient consens, però tenia vostè a les mans l'oportunitat d'aconseguir, o si més intentar, que millorés aquest aspecte, i fins i tot la proposta. 

Personalment crec que, a banda de tenir o no possibilitats d'acollir uns JJ.OO d'hivern, només el procés prèvi ubica el Pirineu al món, se'n generen oportunitats de promoció i com no, una millora en les infraestructures i serveis. Però aquesta és només la meva opinió.

La convido a desplaçar-se una mica pel Pirineu i comprovar les nostres prestacions, si vol pot fer-ho en transport públic i gaudir de la fantàstica línia ferroviària R3, veurà que bucòlic tot... A continuació pot intentar travessar el Pirineu per carretera, passarà una estona distreta entre revolts, pujades i baixades...Si té la sort de no haver de conduir, podrà gaudir d'un paisatge fantàstic, i de tan en tan, si vol podrà fer algun tuit, això sí, sempre que estigui en una zona amb suficient cobertura i si se li acaba la bateria al mòbil, no pateixi, podrà endollar-lo a la majoria de llocs, però sí, hi ha encara algun poble on no hi arriba la llum... A Meüll (Pallars Jussà), per exemple, no fa encara un any que els arriba el subministrament.

Bé, no seguiré descrivint el nostre estimat territori, simplement li critico la seva decisió unilateral, que si bé legítima, ha estat lletja, força lletja.

Aquesta mateixa setmana, els alcaldes de la Seu d'Urgell i Puigcerdà anunciaven el seu interès de reunir-se amb vostè per tal de parlar de la candidatura, i no ha donat al territori ni aquesta simple oportunitat. Hagués estat bé parlar-ne amb els seus homòlegs, molt possiblement hagués coneguts certs aspectes que m'aventuro a afirmar que desconeix. Vostè, que si alguna cosa sembla defensar és el diàleg, s'ha negat en el seu quart dia de mandat a escoltar les humils propostes que pretenien trasllardar-li els màxims representants polítics del territori. 

Atentament,

Mireia Pellicer i Martí. Ciutadana del Pirineu.