divendres, 20 de maig del 2011

Jordi Ausàs es compromet com a urgellenc i candidat d’ERC a defensar el territori i defensar la vegueria

La defensa de la vegueria de l’Alt Pirineu, ha de formar part dels programes de totes les forces polítiques que es presenten a les eleccions municipals.

Jordi Ausàs, ex-alcalde de la Seu entre els anys 2003 i 2008, i Conseller de Governació del 2008 al 2010, ha realitzat aquest matí unes declaracions en defensa de l’aplicació de la llei de vegueries.

ERC s’ha mostrat des de sempre, clara defensora i activista de la distribució territorial de Catalunya en vegueries, per tal de superar la distribució provincial espanyolista. ERC la Seu, dedica un apartat específic en el seu programa de govern a la vegueria de l’Alt Pirineu, entenent que és aquesta la millor eina de proximitat per aconseguir que les polítiques siguin més eficients per pal·liar les dificultats i enfortir les oportunitats. “Hem de deixar de ser un apèndix de Lleida, no ens sentim lleidatans, ens sentim pirinencs, amb identitat pròpia i valors propis. La defensa de la vegueria de l’Alt Pirineu hauria de tenir un apartat específic en els programes que defensen totes i cadascuna de les forces polítiques que es presenten a aquestes eleccions, a tots i cadascun dels municipis de l’Alt Pirineu”

ERC la Seu es mostra convençuda que la defensa del territori pirinenc hauria de ser un objectiu comú de totes les formacions polítiques, de les entitats empresarials i econòmiques i de les associacions culturals i socials, és a dir, del conjunt de la societat.

Ausàs ha manifestat també que, “estic convençut que la vegueria de l’Alt Pirineu existirà, i des d’Esquerra a l’Ajuntament de la Seu s’hi treballarà de valent perquè així sigui”