divendres, 20 de maig del 2011

Vine, vine, que t'explicaré "un cuento"


Hi havia una vegada, una senyora i un senyor que van voler convidar a dinar a casa seva alguns dels seus amics i amigues. Van convidar-hi molta gent, alguns veïns, amics que venien de lluny, altres de més a prop, alguns companys de feina, alguns companys de batalles... 
Per fer-ho una mica més divertit, van decidir fer un dinar multicultural i així, cadascú portava alguna cosa per menjar segons la seva procedència.Quina bona pensada! 
Va ser una trobada força amena, tot i que, també hi va haver qui, només arribar no s'hi va sentir del tot còmode.Veia alguna cosa que no li acabava d'agradar, no sabia massa el què era, però aquell dinar li semblava que amagava alguna cosa que no acabava d'endevinar.
Arribada l'hora de les postres, la parella amfitriona volgué obsequiar als assistents amb un record de la jornada i els repartiren un paper a cadascú. Al full hi havia alguna cosa escrita, i al llegir-la, aquella persona que no s'acabava de trobar del tot còmoda, finalment va entendre què era el què amagava aquell dinar.No l'havien convidat perquè tinguessin ganes de passar una estona amb ella, no l'havien convidat per recordar vells temps, l'havien convidat per convèncer-la de que els seus amics eren els millors del món. Amb això en va tenir prou, va pensar que si algú havia de decidir qui eren els millors amics del món, ho havia de fer ella, no li havia de dir ningú!


Resulta que el grup PSC-Progrés ha redactat unes propostes específiques adreçades per al col·lectiu d'immigrants. Fins aquí tot correcte, faltaria més! Aquestes propostes han estat repartides i s'han fet arribar al col·lectiu pertinent, continuem amb tot correcte, evidentment! Però la meva pregunta és: Per què no formen part aquestes propostes del programa electoral 2011-2015 que presenta el PSC-Progrés? Es que la impressió estava limitada a 164 propostes?
Revisant aquestes 164 propostes, només he trobat una proposta adreçada al col·lectiu d'immigrants "Atendrem les persones nouvingudes, per a facilitar la integració, explicar-los els drets i deures que tenen en aquesta societat." i que per cert, està repetida a l'apartat "benestar social" i a l'apartat "solidaritat amb els altres". No sé si deu comptar per una o per dos propostes. M'uneixo circumstancialment a Mourinho i pregunto: Per què?