divendres, 26 de juny del 2015

Carta oberta al senyor Ordeig.

L'article de juny al Periòdic d'Andorra. Amb un nombre de lectures aclaparador. 


Des del passat dia 24 de maig que el sento parlar molt (massa) sobre que a la Seu la gent ha votat canvi. Vostè, candidat per Compromís X la Seu i Diputat pel PSC, durant aquestes setmanes s’ha omplert la boca proclamant que la gent de la Seu ha fet un gir cap a l’esquerra. A veure, a vostè que és doctor cum laude segur que això no se li ha escapat, no veu que el canvi no és cap a on diu vostè? No veu que el canvi que ha votat la Seu és cap a la independència? Fa anys que el partit socialista, en la quina sigui de les diverses formes en les que es presenta als comicis, no deixa de perdre vots. Sí, s’ha mantingut en regidors/es però mai abans havia tingut tan pocs votants, exactament la meitat que fa 20 anys.

Per primera vegada a la història, a la Seu no hi haurà cap representant del partit hereu del feixisme, de la dreta rància i espanyolista, hem aconseguit entre tots els votants expulsar del consistori al PP, i aquesta és una grandíssima fita, mostra clara del procés que viu el nostre país.

L’entrada de la CUP a l’ajuntament és una altra gran notícia. Mai hi havia hagut tantes forces independentistes representades i aquest augment es veu reflectit en el nombre de regidors independentistes, 11 declarats obertament. No sé si al seu grup en té algun amagat a l’armari, si és així el convido a sortir-ne, però això és sempre una decisió personal. Durant aquestes setmanes, jo, humil ciutadana, li he fet a vostè una sola pregunta “Quants dels regidors del seu grup votarien a favor de qualsevol qüestió sobre la independència?” i la seva resposta fou que no ho sabia, potser ni els ho ha preguntat...

El felicito pels seus resultats, no vaig ser jo l’única sorpresa en veure que havia aconseguit mantenir el nombre de representants al consistori, però haver tret una bona representació no li dona dret a fer una valoració esbiaixada i tendenciosa dels resultats.

Jo no sóc massa de números, de fet se’m donen bastant malament, però la suma i la resta la domino suficientment com per poder fer una simple anàlisi. Els vots independentistes representats a l’Ajuntament de la Seu són 3030 i els d’esquerres 2707. L’augment de vots independentistes en referència al 2011 ha estat de 624, en canvi a forces d’esquerres de 485. Per tant, el què jo deia, el canvi ha estat cap a la independència. Li recordo que hi ha forces que compleixen per definició les dues característiques, d’esquerres i independentistes i aquí el seu augment.

Atentament.