divendres, 20 de juliol del 2007

Spain is diferent


Extret de www.elpais.com

L'Audiència prohibeix la venda de l'últim número de 'El Jueves' per un presumpte delicte d'injúries a la Corona 
AGÈNCIES - Madrid - 20/07/2007.

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ha ordenat, a petició de la Fiscalia General de l'Estat, retirar dels quioscs i prohibir la difusió de l'últim exemplar de la revista satírica El Jueves per un suposat delicte d'injúries a La Corona. La portada del seu últim número, a la venda des d'ahir, representa una caricatura dels prínceps en una postura sexual explícita.

La vinyeta fa referència a l'ajuda de 2.500 euros a la maternitat anunciada pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, durant el debat de l'Estat de la Nació, i es pot consultar en la web del *semanario (www.*eljueves.és). Sota un gran titular en vermell que diu '2.500 euros per nen' apareix una caricatura de la parella practicant sexe. Ell li pregunta a ella: "T'adónes si et quedes prenyada?.... Això serà el més semblant a treballar que he fet en la meva vida".

Retirada d'exemplars

L'acte ordena a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que procedeixin a retirar els exemplars de la revista dels punts de venda, així com que es desplacin a Madrid i Barcelona per a fer-se amb el motlle del dibuix.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6, que es troba de guàrdia aquesta setmana, requereix al director de la revista que identifiqui als autors de la caricatures, que podrien haver incorregut en els delictes contra la Corona previstos en els articles 490.3 i 491 del Codi Penal, que preveuen penes de fins a 2 anys de presó a qui cometés calúmnies o injúries contra el Rei o els seus descendents.

Realment em sembla increïble, digne de l'Espanya més casposa dels darrers anys. Mentre els cossos de seguretat corren als quioscos a retirar l'exemplar del jueves, i fer-se un fart de riure amb les seves vinyetes, qui protegeix la propera dona que morirà a mans del seu company???