diumenge, 18 d’abril del 2010

25 d'abril, Consulta per la Independència

Decidir és un dret democràtic universal reconegut per l’Organització de les Nacions Unides. El proper diumenge 25 d'abril més de dos-cents municipis catalans i un milió i mig de persones estem citats a participar d'un gran esdeveniment, la Consulta sobre la Independència. L’acte està organitzat i impulsat des de la societat civil i esdevé una clara mostra de l’aprofundiment de la democràcia més directa. Actes com aquest, en què tota la ciutadania major de 16 anys està cridada a expressar la seva opinió, són un dret de les persones però crec que ens ho hauríem de prendre no només com un dret sinó gairebé com un deure.

El jovent, les generacions que hem nascut ja per sort en democràcia i que formem part del present i tenim encara molt futur per construir, esdevenim un sector de població importantíssim ja que tenim encara molt a expressar. Som nosaltres, els que ens queda més vida per endavant, els que hem de procurar-nos el millor escenari pel nostre demà. Les generacions més joves sovint no valorem el pes i la importància de les urnes però la nostra participació democràtica és un aspecte que cal treballar per tal d’aconseguir una societat més justa, més cohesionada i també més lliure. És per aquest motiu que us encoratjo a participar en la Consulta del proper diumenge 25 i expressar així la vostra opinió.

Després de la presa de pèl d'aquest divendres amb la pronunciació de la no-sentència del Tribunal Constitucional referent a l'Estatut del nostre país, cal ara més que mai que demostrem que els catalans i catalanes estem units, que ens estimem el nostre país i que volem el millor per Catalunya. Tenim a les nostres mans l'eina i la força de la democràcia i què millor que oferir-los-hi una assistència massiva a les urnes per tal de manifestar el nostre interès per la independència.

Que no decideixin per tu!