diumenge, 8 de maig del 2011

Miquel Caminal, explica a peu de mercat, les propostes en promoció econòmica i turística de la Seu.

ERC destaca la capacitat d’estalvi que ha tingut l’Ajuntament en el darrer any on, el compromís a través del Pacte d’Austeritat, era estalviar 250.000 € i s’ha arribat fins als 800.000.

Miquel Caminal ha explicat avui, a través d’un acte de proximitat amb la ciutadania al mercat de la Seu, les propostes en matèria de promoció econòmica i turística. Així, Caminal, ha fet especial incidència en l’estalvi que ha realitzat l’Ajuntament en el darrer any on, “El compromís que vam prendre a través del pacte d’austeritat era d’arribar als 250.000€ i l’hem més que triplicat, arribant als 800.000” Caminal ha fet referència clara també, a l’estalvi econòmic i energètic,  “tot i haver augmentat la quantitat de punts de llum a la ciutat, s’ha aconseguit un estalvi de 50.000€ en la factura de la llum, malgrat l’increment del cost del servei, així com amb la nova captació d’aigua, que ha permés l’ estalvi de 200.000€.
Caminal ha volgut fer referència a les propostes endegades en els darrers anys per tal d’afavorir la promoció econòmica del municipi, així ha fet esment en la promoció i millora de les diferents Fires i Mercats, especialment la Fira de Sant Ermengol, on s’ha augmentat l’espai adreçat als formatges com a producte de referència i atractiu de la fira. S’ha fomentat l’emprenedoria afavorint un espai als nous emprenedors al Viver d’Empreses, així com també l’obertura de nous comerços, oferint ajuts directes per valor de més de 38.000€, o la consolidació de la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments.
Entre les propostes promotores d’economia, Caminal defensa la creació de l’Agència de Promoció Econòmica per tal de generar noves idees de desenvolupament, aconseguir l’acreditació turística “Slow City” per a la Seu d’Urgell, la promoció de rutes turístiques aplicades a les noves tecnologies com el geocatxing i els geoportals i, evidentment, la recent creació de  l’Espai Ermengol que ha de ser el referent de promoció econòmica i turística del territori per excel·lència.
“Estem convençuts que durant aquest anys hem realitzat una bona gestió econòmica dels recursos de l’Ajuntament, oferint nous serveis a la ciutadania i millorant-ne els ja existents. Malgrat tot, som conscients que no hem pogut arribar a tot i queda feina per fer. Tenim topalls importants que ens frenen a l’hora de poder avançar econòmicament, com per exemple la mala gestió urbanística practicada pel govern del PSC-Progrés anys enrera a la zona de La Gallinaire, el qual es converteix en una xifra de més de 3 Milions i mig d’Euros a pagar per l’Ajuntament. Malauradament aquest fet no va quedar en un passat sinó que condiciona i condicionarà l’economia municipal durant força temps encara”