diumenge, 15 de maig del 2011

Mireia Pellicer i Núria Turet expliquen les propostes educatives i d'infància per al proper mandat.

Destaquen la construcció del nou institut, l'edifici definitiu de l'Escola La Valira, el Centre de suport de la UOC i l'Escola d'Adults.

Mireia Pellicer ha explicat aquest matí, des de la parada que ERC té ubicada al mercat de la Seu, la feina que s'ha dut a terme en els darrers anys en matèria educativa i adreçades als infants. Pellicer ha manifestat que “hem realitzat actuacions tant en l'àmbit de la prevenció, elaborant protocols per combatre l'absentisme escolar o la detecció de menors en risc de vulnerabilitat, i la creació del Centre Obert, com també en infraestructures amb la construcció de la llar d'infants els Minairons o la ubicació de l'Escola Oficial d'Idiomes. També hem realitzat activitats i serveis propis com Minuts Menuts, les activitats del Pla Educatiu d'Entorn, o la creació del PQPI per tal de donar alternatives al joves que no han aconseguit el graduat en ESO. Cal recordar també, la consolidació d'activitats lúdiques i educatives com el Parc de Nadal i el Casal d'Estiu municipal.”

Per la seva banda, Núria Turet, ha explicat les propostes que ERC la Seu defensa, i ha marcat com a prioritàries les inversions en infraestructures com la construcció del nou Institut i l'edifici de l'Escola La Valira, la creació del centre de suport de la UOC i la ubicació de l'Escola d'Adults. “Creiem que cal continuar treballant a través del Pla Educatiu d'Entorn per aconseguir una ciutat més cohesionada, i des d'aquesta eina aconseguir l'acreditació de Ciutat Educadora i alhora la implicació de la ciutadania, per exemple amb la creació dels camins escolars” Turet, ha defensat també que, cal crear més serveis educatius per als infants i que alhora facilitin la conciliació familiar i, així ha anunciat la voluntat de creació d'una ludoteca i d'un servei extraescolar a les escoles per compatibilitzar la vida laboral, familiar i personal.