divendres, 2 de desembre del 2011

ERC 2.0

Fa poc més d'un parell de mesos, em van oferir gairebé de forma casual, formar part d'un equip de treball 2.0. ERC estava creant un grup de col·laboradors que pogués assessorar, opinar, contribuir, i fomentar tots aquells aspectes 2.0 que tenen relació amb el partit. El què es va anomenar com a Consell 2.0, està format per unes 25 persones actives a la xarxa, amb cert domini i, sobretot amb moltes ganes de treballar de forma col·laborativa. 
Ens hem reunit físicament només una vegada, i no pas tots, però el contacte entre tots i totes és més que diari, de fet és diàriament i en múltiples ocasions. L'ús de diferents eines online, ens permeten tenir aquesta fluïdesa constant i instantània a l'hora de recollir les opinions, recomanacions i percepcions del 2.0.
He de reconèixer que, quan em dirigia a la trobada presencial que vam realitzar pensava: "Vols dir Mireia que tu hi tens cabuda aquí?" Un cop finalitzada la reunió, encara ho creia més. Periodistes, experts en comunicació, assessors, informàtics, comunity manàgers... i també alguns que "simplement" erem usuaris i ben aficionats a tot el què hi ha darrera del 2.0. 
Estem aconseguint fer bona feina, especialment durant la darrera campanya electoral, i així es va reconèixer a través d'alguns mitjans. Podem afirmar, que a l'entorn 2.0 a can ERC vam guanyar les eleccions i per majoria!
La feina segueix, no ens hem aturat després de la campanya, no és la nostra forma de creure en el 2.0. El 2.0 no és un mer instrument, és una actitud davant la vida, i ERC hi creu.
Doncs bé, avui, havent aportat els meus miserables i petits granets de sorra, puc dir que em sento molt contenta i orgullosa de formar part d'aquest equip. M'ha permès aprendre moltíssim a nivell d'eines i recursos, i he pogut tornar a treballar d'una forma que entenc que és la millor, col·laborativament, transversalment, horitzontalment, i sobretot aportant cadascú el què bonament pugui aportar, amb més alts nivells d'expertesa, amb diferents graus d'impulsivitat, contrarestat amb el sentit comú d'algú altre... Penso que, realment aquesta amalgama de diversitat és el què ha contribuït a que el Consell 2.0 d'ERC i la xarxa d'ERCtivistes realitzi bona feina!