divendres, 1 de març del 2013

Micròfons a les flors, poltre a la vedella i fred a l’hivern.


Enllaç a l'article original d' Andorra Directe.


Fa unes setmanes que només sento a parlar de tres temes concrets i que em fan sentir una mica com en Bill Murray a el Dia de la Marmota. A banda del tema de la corrupció, que ja sembla que formi part de forma transversal a les nostres vides, només he sentit a parlar de la carn de cavall, de Método 3 i de que neva i fa fred! Ràdio, tele, diaris, internet, sigui quin sigui el mitjà que utilitzi, a totes hores em sento bombardejada per aquestes tres coses.
Anem a pams, la carn de cavall. La carn de poltre és ben bona! És lamentable que et venguin gat per llebre, o cavall per vedella, però tampoc cal alarmar-nos. És de gran qualitat nutritiva i amb un alt contingut en ferro. Si patiu d’anèmia, ja sabeu, és un bon complement afegir el consum de poltre a la vostra dieta, i si no és el cas, doncs també, no està de més fer una dieta més variada. A més, com bé sabreu, són varis els criadors del nostre territori que es dediquen a la cria de poltres destinats al consum humà, per tant, recolzem-los!
Método 3. Ostres! No sé si sentir-me insignificant per no haver estat espiada per tal agencia de detectius, o privilegiada per ser de les poques persones a les que no han perseguit. No ho entenc, com pot fer fallida una empresa que no ha parat de treballar i facturar als clients? Ai calla, no, que sembla que de tant en tant se’n descuidaven de fer la factura i feien algun petit treball que no arribaven a cobrar, res... poca cosa, un favor a algun client, un breu escaneig a un local...
I finalment, el fred i la neu. Ui... que fa fred! Ui... que neva! Ui... que neva! Ui... que fa fred! Eps gent, que som a l’hivern eh! A l’hivern fa fred i neva, i especialment al Pirineu. Bé, és cert que aquest, com que ha nevat a Barcelona doncs hem tingut notícia multiplicada per cinc. Però vaja, que penso jo que no hauria de ser notícia que a l’hivern nevi i faci fred, més enllà dels avisos meteorològics i consells de mobilitat i seguretat pertinents, però mare meva, quin alarmisme! De fet no ens acontentem mai amb el temps i el clima. En unes setmanes ens arriba la primavera i llavors ens picarà tot, esternudarem i llavors maleïdes al·lèrgies! Més enllà, el sol escalfarà, tindrem calor, i aix... la xafogor, quin fart de suar i es que a sobre ens picaran els mosquits! I finalment a la tardor, ens queixarem de la pluja, ens deprimirem perquè els dies es fan curts i enyorarem les vacances de l’estiu. La cosa és no parar de queixar-nos!
Sort que encara ens hem distret una mica de la monotonia amb la renúncia del Papa.