dimarts, 15 d’octubre del 2013

@igersseu #igersseu

Ahir al vespre es va produir una situació un tant rocambolesca al voltant d'una de les campanyes de promoció de la Fira de Sant Ermengol de la nostra ciutat.
Resulta que l'Ajuntament de la Seu va decidir realitzar una campanya de promoció per tal d'atreure visitants a la Fira a través de la xarxa social Instagram. Per a tal fet, va decidir comptar amb la col·laboració de la comunitat @igerslleida i @igerscatalonia, i compta amb el patrocini de Paradores Nacionales. Fins aquí tot correcte, aquelles iniciatives que siguin en pro a fer promoció del nostre municipi i se n'esdevingui el pertinent impacte econòmic i social considero que és benvingut. 
La sorpresa va ser que en cap cas es va comptar amb la col·laboració de la comunitat local @igersseu. Aquesta comunitat, fa mesos que treballa, principalment a través dels seus administradors, però també gràcies a tots aquells i aquelles que etiquetem les nostres fotos amb l'etiqueta #igersseu, per tal de fer promoció del nostre territori i donar a conèixer a la comunitat 2.0 aquells racons més bells i significatius de la nostra comarca. 
Evidentment, si el que es pretén és avarca un territori molt més ampli que el de l'Alt Urgell, és just que es busqui la complicitat amb altres agents que puguin tenir un abast major, aquest és un principi bàsic per tal de fer una campanya ajustada a la realitat del què pretenem. Cal que cadascú es reconegui les seves capacitats, els seus límits i les seves aptituds, però també és just que se'n reconeguin les potencialitats i habilitats que es poden tenir. 
Amb això em refereixo a que, ja que la comunitat local ha participat activament en diferents campanyes de promoció d'actes de l'Ajuntament de la Seu, com són el Mercat Medieval, la Festa Major, o també la mateixa Fira de Sant Ermengol, no hagués estat gens malament que l'organització comptés amb @igersseu per tal de col·laborar a idear una campanya de promoció més àmplia a través de la xarxa. Un dels grans potencials que té la xarxa 2.0 és la capacitat de realitzar treball col·laboratiu. 
No vull dir, que ningú em malinterpreti, que l'Ajuntament no tingui present a la comunitat i no en reconegui la seva tasca, no. És ben cert, que des del primer moment en que la comunitat va començar a tenir certa volada, el consistori no va dubtar a treballar conjuntament amb @igersseu, però en aquest cas considero que s'ha fet un lleig obviant-los de la participació. 
Tampoc vull menystenir les comunitats amb les que han decidit treballar, però simplement penso que no costava gens ni mica informar als administradors d' @igersseu de que es volia fer aquesta campanya, unint esforços segur que haguéssim fet més que simplement sumar idees i propostes i el resultat hagués estat més fructífer i sobretot més partícip i sentit per tothom.