diumenge, 11 de gener del 2015

Cansada de la paraula acord

Fa setmanes que en sentim parlar, i tot el país estem a l'espera del gran acord que sembla que ens ha de portar a la convocatòria d'eleccions. Dic sembla, per què amb aquest article, una de les coses que vull deixar clar és que no cal arribar a cap acord entre CiU i ERC per convocar eleccions. Sol hi ha una persona al país que té la potestat per a convocar-les i pot fer-ho en el moment que ell decideixi és, evidentment, el President Mas. 
Els últims dies les suposades "negociacions" estan agafant un caire que no m'agrada gens. CiU amb el seu comportament està ratllant tics dictatorials feixistes i antidemocràtics. 
Primer, per les exigències  en el format de la/les llistes.Qui és ell per decidir qui pot i qui no pot anar a una llista electoral? Aquesta és una tria interna de cada partit.
Després per l'obcecació per aglutinar independents a la seva candidatura. Sembla que hagi descobert enguany el gran potencial i riquesa de la ciutadania! Escolti, que potser la llista "dels millors" no va resultar ser així? La majoria de partits fa anys que creiem i inclouen persones independents a les candidatures, sol així es pot aconseguir una extensió de la realitat social, deixant de banda els carnets i partint dels problemes i situacions autèntiques de la població.
I finalment, per l'immobilisme i tossuderia amb el que s'està comportant. "O feu el que jo dic, o res de res..." amb la gran habilitat que sol caracteritzar-los de culpar a la resta del món i ells sense despentinar-se!

Mai abans s'havia arribat a un acord per haver de convocar eleccions, el President de la Generalitat les convoca en el moment que pertoca quan s'extingeix mandat o bé, en cas d'avançar-les, a decisió pròpia. En tot cas, imagino que s'ha pogut arribar a algun acord pel que fa a la data, però no pel que fa a la forma en que cada candidatura es podrà presentar. És que no em digueu que això és gaire democràtic! "Et POTS presentar, però SOL si ho fas AIXÍ, com JO dic! No com tu vols i pots!"

Jo sóc partidària de diferents candidatures i és que crec fermament que, tal i com la societat és diversa, plural, i heterogènia també així ha de ser el nostre Parlament, una extensió de la realitat del nostre país. Crec que cada partit té propostes diferents per tal de governar Catalunya, i és necessari que cada ciutadà/na triï la que creu més convenient, i això és impossible de decidir amb una sola llista. 
Per altra banda, sóc totalment contrària també a la famosa llista amb "estrelletes". Crec que els governants del nostre país han de ser capaços de governar-lo i tirar-lo endavant i, si així la gent ho decideix, proclamar la independència. Necessitem un Parlament real, eficaç i eficient, no per jugar-hi a pilota amb el Guardiola
Ah! I la proposta més gran és: "Fem eleccions amb llista única amb les estrelletes, l'endemà es proclama la independència i es torna a convocar eleccions" cal que expliqui la impossibilitat d'això? Tenim clara la importància del Parlament i la feina que s'hi fa? El Parlament no pot ser un Woodstock del 2015.

Per altra banda, els últims dos-tres anys ens hem convertit en una societat que "sabem de tot", ostres! Quina sort ser i comptar amb un entorn tan savi!!! Però no, evidentment no som així, creiem que hi entenem de tot, que tots tenim la raó absoluta i hem perdut pel camí la capacitat de reflexionar, escoltar, debatre i si cal cedir i rectificar o modificar els arguments. Quin gran aprenentatge que ens perdem! Tothom parla d'eleccions plebiscitàries, també de constituents i estic convençuda que la majoria de gent no sap pas massa què vol dir una cosa ni l'altra, ni quina diferència hi ha, ni si són compatibles totes dues. Jo no ho sabia, però em vaig moure per intentar entendre-ho, però tothom ho ha fet o parlem per boca d'altres?

Podríem comparar el procés d'independència amb un acord de divorci. Quan no hi ha acord entre les parts hi ha algú que ha de fer de mediador per tal d'arribar a la solució més apropiada i acabar prenent la decisió que es creu més justa per a tothom, en aquest cas el mediador ha de ser la població catalana exercint el nostre dret a vot. President, convoqui eleccions ja!