divendres, 5 d’agost del 2011

Justificar la violència???!!!

Fa un parell de dies que resto encara aclaparada davant les esgarrifoses xifres que anunciava la ministra espanyola de Sanitat, Política Social i Igualtat, referent al grau d'acceptació de la violència envers les dones a l'estat espanyol.
Si bé un 91,2% la considera “del tot inacceptable”, això vol dir que, un 8,8% de la població la justifica “en alguns casos” o, la considera “quelcom inevitable que ha existit sempre”. Com es pot justificar res així??!!!

Les xifres milloren els resultats dels darrers anys i, el nombre de víctimes d'enguany, a data d'avui, és inferior al del 2010 en aquestes mateixes dates, però no ens podem acontentar amb això, queda encara molta feina per fer i, aquesta cal fer-la des de la base. Cal abordar aquesta xacra social des dels inicis, amb l'educació més primerenca i en les franges d'edat més baixes.

33 són les dones que han mort durant el 2011 a mans de les seves parelles o ex-parelles. Mentre la xifra sigui superior a zero, sempre serà massa! Mentre una sola persona justifiqui en qualsevol dels casos qualsevol tipus de violència, sempre serà massa!

Desconec quin és el pressupost que el Ministerio del Interior espanyol destina a la protecció i a la lluita antiterrorista, però alguna cosa em fa ensumar que segurament deu ser força inferior que el destinat a la protecció i seguretat de les dones amenaçades, així com a la detecció i prevenció. Digueu-me incrèdula, però bé m'hi jugo un pèsol! I que jo recordi, enguany no ha mort ningú a mans del terrorisme d'ETA o Islàmic, (principals objectius de l'estat espanyol).
Perquè ningú parla d'aquest altre tipus de terrorisme?El terror de la violència envers les dones. Avui, 4 d'agost el partit el guanya per golejada la violència masclista 33 – 0!