dijous, 23 d’agost de 2012

Bona Festa Major a tothom!


Avui ha estat un dia especial. He tingut l'oportunitat de compartir el càrrec que vaig ocupar com a regidora de Festes amb alguns dels meus predecessors així com amb l'actual regidora.
Com alguns de vosaltres sabreu, des del Club Social El Picot, disposem d'un espai propi a l'emissora municipal en el que mensualment realitzem una entrevista a una persona de la Seu d'especial rellevància. Fa un parell de mesos aproximadament, i pensant en realitzar activitats que promoguin la participació comunitària dels usuaris, alhora que la visualització i coneixement del servei, vàrem pensar que potser ens podríem animar una mica més i vam proposar fer una entrevista a tots els regidors i regidores de Festes de l'Ajuntament, dins de la programació especial de la setmana de la Festa Major. I així va ser que vam proposar-ho a Ràdio Seu i ells no van dubtar en oferir-nos aquest espai de temps dins de la seva programació. 
Avui ens hem trobat a les 12h a la Plaça de les Monges, el Ramon Aril, el Jordi Pino, el Lluís Sánchez, la Teresa Casassas, jo mateixa i la Meritxell Planes, els responsables de l'àrea de festes de l'Ajuntament, durant els darrers 25 anys. De fet en mancava un, el David Rueda, que per motius laborals li ha estat impossible desplaçar-se fins a la Seu. Cal dir que, abans del Ramon Aril, els regidors de festes havien estat en Jordi Mas i, encara abans, en Joan Ganyet. De ben segur que poca gent ho sabia, jo mateixa vaig saber-ho preparant el programa i parlant amb els regidors de fa més temps.
Ha estat una estona més que agradable, tres membres del club social El Picot, han realitzat un seguit de preguntes que hem anat responent d'un en un enmig de més d'una anècdota. La intenció era passar una estona explicant a tots els oients algunes de les curiositats que amaga l'organització de la Festa Major. En antena n'han sortit algunes de curioses com la impossibilitat de que la Principal de la Bisbal s'allotgi en un altre lloc que no sigui l'Hotel Cadí, el Juanito de Cal Pensament els té segurament molt ben cuidats, o bé altres anècdotes que fins ara havien quedat una mica en secret i que avui un a un hem anat desvetllant.
En acabar, hem anat tots plegats a prendre alguna cosa a una terrassa, i ja fora d'antena hem continuat explicant històries, algunes no podien pas ser emeses per les ones, quedaran sempre en l'anecdotari i el privilegi del saber dels regidors/es de festes!
Hem compartit una estona 6 persones que han tingut o tenen responsabilitats de govern, de diferents èpoques i sobretot, de diferents partits, i en cap moment s'ha parlat de cap aspecte polític (o partidista), ni retrets, ni cap "jo no estava d'acord en això que tu feies i ho vaig canviar", ni res per l'estil, tot al contrari! Ha estat una estona més que cordial, jo diria que fins i tot curiosa, divertida i agradable on, cadascú des de les seves preferències, explicava la realitat de la Festa Major del moment. 
Ara ja a la nit, no puc deixar de pensar que, segurament en molt poques ocasions succeeixin aquestes coses, i francament, que fàcil i senzill que ha estat! Segurament si més sovint tots nosaltres ens miréssim una miqueta menys el melic i aixequéssim el cap per veure i procurar un bé comú i general, les coses funcionarien millor. Estic convençuda que tots i totes els responsables de Festes és el que van fer i segueixen fent actualment, procurar organitzar la millor Festa Major possible, dins de les possibilitats de cadascú. Una Festa Major que s'adreça a tothom, des del més gran al més xics dels urgellencs, i és aquesta visió de globalitat i generalitzada que tenen els responsables de Festes, que no s'adrecen només a un àmbit sectorial, a una franja d'edat, o a un col·lectiu específic,  la que de ben segur ha propiciat aquest bon entendre que ens ha fet gaudir d'una molt bona estona.
A tots vosaltres gràcies per col·laborar amb El Picot, i sobretot moltes gràcies per haver format part de la història política i festiva de la Seu i MOLT BONA FESTA MAJOR A TOTHOM!!!En breu, Ràdio Seu penjarà l'entrevista al seu web i us la podré enllaçar. 

El guió de les preguntes ha estat el següent:

1. Quants anys vau ser regidors de Festes?
2. Quin és el millor i pitjor record que teniu de la Festa Major?
3. L’artista que més il·lusió us ha fet poder-lo programar?
4. I d’entre els pregoners/es que van venir durant el vostre mandat, el que més gràcia us va fer?
5. Quants anys fa que ve la Principal de la Bisbal? Anècdotes sobre l'orquestra.
6. Quin és l’acte que més t’agrada de la FM?
7. Qui ha ballat el Ball Cerdà?
8. Alguna anècdota “secreta” que vulguis compartir amb nosaltres?
9. Recomana'ns una cançó que sigui especial per tu.

La cançó que jo us recomano és aquesta, L'onze de setembre de Sau.
Publica un comentari a l'entrada