dijous, 2 de juny de 2011

Bòsnia (Editorial Butlleti Jove - Maig 2011)

Després de gairebé quatre anys escrivint l’editorial d’aquest butlletí, aquesta és l’última que escric, abans d’entrar en funcions. Pensant sobre què podia escriure, he cregut convenient fer-ho d’alguna cosa que forma part de mi d’una manera molt especial, i aquesta és Bòsnia. Possiblement, molts de vosaltres ni havíeu nascut quan va esclatar la guerra als Balcans, però jo la recordo perfectament. Fou, com totes, una guerra inútil, i una pau encara més falsa. Es van aturar els trets dels canons, però no el mal, la rancúnia i l’odi. Es va perpetrar una neteja ètnica arreu del territori, separant, bosnians, croats i serbis (musulmans, catòlics i ortodoxes). 

Ara, gairebé 16 anys després d’haver-se signat la pau, i havent estat en tres ocasions sobre el territori, només vull recordar-vos que, a tres hores de vol i, en plena Europa del segle XXI encara hi queden camps de refugiats

No voldria allargar-me a explicar-vos ni la història, ni les vivències, tan sols animar-vos a conèixer una mica més la situació passada i present d’aquest bell i entranyable país, amb futur incert.
Publica un comentari a l'entrada